Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

30 bayan daha ‘Girişimci' oldu30 bayan daha ‘Girişimci' oldu

30 bayan daha ‘Girişimci

Sertifika töreninde konuşan Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir'de kadınların iş hayatındaki rolünün yetersiz olduğunu söyledi.

Sertifika töreninde konuşan Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir'de kadınların iş hayatındaki rolünün yetersiz olduğunu söyledi.
BTO, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları Otel Basri`de düzenlenen törenle verildi.
Programın açılış konuşmasını yapan BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, girişimciliğin özgüven ve cesaret olduğunu belirterek, bu cesareti gösteren kadınları kutladı.
Bunun ilk adım olduğunu ifade eden Tüfekçioğlu, ardından girişimci kadınların kendi işlerini kuracağını belirtti.

KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, girişimciler için yapılacak olan kurslar hakkında bilgi verdi.
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Çay, iş hayatında kadınlara fırsat verilmesi halinde çok daha başarılı olduklarına dikkat çekti.
Girişimcilik eğitimlerinin ücretsiz olduğunu ifade eden Hüsamettin Çay, emeği geçenlere teşekkür edip, sertifika alan kursiyerlerin hayallerini gerçekleştirmeleri dileğinde bulundu.
BTO Başkanı Ermişler, Balıkesir'de kadınların iş hayatındaki rolünün eksik olduğunu vurguladı.
Ermişler "Balıkesir, hızlı bir değişim ve dönüşüme girdi. Bu sebeple siz değerleri kadın iş girişimcilerine daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamda girişimcilik okulunu hayata geçirdik. Bu sertifikalarla inşallah iş hayatına adım atacaksınız. Bundan sonra da her zaman sizin yanınızda olacağız. Her türlü desteği ve hizmeti sizlere vereceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın girişimci sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı. 
Törene, BTO Başkanı Fahri Ermişler, BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay ve kursiyerler katıldı.
(CİHAN)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli